Naujos knygos

2014-05-12

Atkreipiame dėmesį į šias naujai gautas užsienyje išleistas knygas, kurias greitai galėsite pamatyti ir užsisakyti naujų knygų ekspozicijoje.

 

Иллюстрированная история оружия от древности до наших дней. – Минск : Попурри, 1999. – 335 p.

Gausiai iliustruota enciklopedija supažindina su ginklų raida nuo seniausių laikų iki mūsų dienų. Detaliai aprašomi įvairių šalių ir epochų šaltieji ir šaunamieji bei šiuolaikiniai masinio naikinimo ginklai. Knygoje daug įdomios informacijos ne tik specialistams, bet ir visiems, besidomintiems ginklų istorija.

 

 

Каторин, Юрий Федорович. Уникальная и парадоксальная военная техника. Москва : ACT, 1999. – 655 p.

Knygoje pirmą kartą surinkta medžiaga apie neįtikėtinus įvairių šalių karinės-techninės minties rezultatus: skraidančius tankus, povandeninius lėktuvus, kreivavamzdžius šautuvus, gigantiškus pabūklus ir kt. Apžvelgiama paradoksalių idėjų ir projektų istorija, nurodomos jų atsiradimo priežastys.

 

 

 

Каторин, Юрий Федорович. Все о кораблях : от гребного флота древнего мира до наших дней.Санкт-Петербург : Полигон, 2009. 671 p.

Knygoje pateikiama karinių laivų istorija – nuo senovinių nendrinių laivelių iki šiuolaikinių lėktuvnešių, povandeninių ar desantinės atakos laivų. Taip pat pasakojama apie įvairių tautų ir epochų jūrininkus ir laivų statytojus bei žymius karinių jūrų laivynų vadus. Sulaukia dėmesio ir atradimai, pakeitę kovinių laivų konstrukciją ir turėję didelės įtakos jūrų mūšių meno raidai.

 

 

 

Бипланы, трипланы, гидросамолеты : cвыше 300 бипланов, трипланов и гидросамолетов всего мира.Москва : ACT, 2001. 335 p.

Enciklopedija pristato XX a. pradžios aviaciją – per 300 viso pasaulio dvisparnių, trisparnių ir hidrolėktuvų. Nuo Pirmojo pasaulinio karo laikų iki 30-ųjų metų vidurio šie lėktuvai sudarė karinės ir civilinės aviacijos pagrindą. Knygoje pateikiamos kiekvieno lėktuvo išsamios taktinės-techninės charakteristikos, pasakojama modelio atsiradimo istorija, nurodomos panaudojimo galimybės.

 

 

Войны второй половины XX века. – Минск : Литература, 1998. – 542 p.

Knygoje surinkta medžiaga apie svarbiausius XX a. antrosios pusės karinius konfliktus. Plačiai panaudota įvairių šalių literatūra leidžia naujai, įvairiapusiškai pažvelgti į šiuolaikinės istorijos įvykius. Monografija įvardina tikruosius Šaltojo karo kaltininkus, atskleisdama Sovietų Sąjungos vaidmenį tarptautinės įtampos eskalacijoje. Knygos pabaigoje spausdinama vardų rodyklė, panaudotos literatūros sąrašas. 

Широкорад, Александр Борисович. РоссияАнглия: неизвестная война, 18571907. Москва : ACT, 2003. 506 p.

Anglijos ir Rusijos konfrontacija 1857–1907 metais turėjo didelės įtakos XX a. įvykių eigai. Šis dviejų imperijų konfliktas, apėmęs visus Pasaulinio vandenyno rajonus, teritoriją nuo Vyslos upės iki Pamyro kalnų, nuo Konstantinopolio sienų iki Sindziango, yra mažai tyrinėtas. Autorius analizuoja šių valstybių konfrontaciją kariniu, diplomatiniu ir ekonominiu aspektu. Knyga iliustruota žemėlapiais, schemomis, nuotraukomis.

 

 

 

 

Hogg, Ian V. Пистолеты мира. – Москва : ACT, 2007. – 432 p.

Gausiai iliustruota enciklopedija pristato per 3000 viso pasaulio pistoletų ir revolverių modelių nuo 1870 m. iki šių dienų. Skaitytojas knygoje ras kiekvieno modelio technines charakteristikas, atsiradimo istoriją, duomenų apie ginklą sukūrusią firmą.

 

 

Копейко, Евгений Геннадьевич. Охотничье и спортивное оружие мира. Италия. – Москва : Вече, 2008. – 335 p.

Italija laikoma viena stambiausių medžioklinių ir sportinių šautuvų gamintoja Europoje. Autorius apžvelgia 36 svarbiausias šios šalies šautuvų kompanijas. Kiekvienas knygos skyrius skirtas atskirai firmai: pasakojama jos istorija, aprašomi čia gaminami modeliai, atkreipiamas dėmesys į kiekvieno modelio konstrukcijos ypatumus, dizainą bei puošybos elementus.

 

 

 

Копейко, Евгений Геннадьевич. Охотничье и спортивное оружие мира. Германия. Москва : Вече, 2009. – 319 p.

Knygoje apžvelgiami XIX–XXI a. veikusių ir veikiančių 39 Vokietijos kompanijų medžioklinių ir sportinių šautuvų modeliai, gamybos technologija. Tarp pristatomų kompanijų visame pasaulyje garsios šautuvų gamintojos: Mauser, Merkel, Sauer, Simson ir daugelis kitų. 

 

Anotacijas parengė Rita Novikovienė