Tapytojo Svajūno Armono darbų paroda

Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje 2015 m. rugsėjo 1–18 d. eksponuojamas  tapytojo Svajūno Armono darbų rinkinys.

Tapytojas Svajūnas Armonas jau beveik tris dešimtmečius aktyviai dalyvauja Lietuvos ir užsienio šalių dailės gyvenime kaip tapytojas, o taip pat tarptautinių plenerų, simpoziumų organizatorius.

Savo kūryboje jis remiasi gamtos įspūdžiais, natūros studijomis ir kartu laisvai improvizuoja istorijos, pasaulinės dailės palikimo, mitologijos temomis. Jo paveiksluose svarbus naratyvas, siužetas, tačiau pirmiausia tapytojui aktualios specifinės tapybos kalbos problemos – spalvos kultūra, kompozicijos meistrystė, elegantiškas piešinys. Dailininkas turi puikią spalvinę klausą. Aktyviai dalyvaudamas tarptautiniuose pleneruose, jis jautriai perteikia būdingą Viduržemio, Juodosios ar Baltijos pajūrių kraštovaizdžio koloritą.

Dailininko kūryba buvo eksponuota muziejuose ir galerijose Atėnuose, Tokijuje, Paryžiuje, Berlyne, Ankaroje, Maskvoje, Peterburge, Kijeve. Jo kūriniai saugomi Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje, Žemaičių dailės muziejuje Plungėje (Lietuva), eksponuojami visuomeniniuose interjeruose – Lietuvos Respublikos vyriausybės rūmuose, Vilniaus municipalitete, taip pat bankuose, viešbučiuose, įvairiose įstaigose, privačių kolekcininkų rinkiniuose Lietuvoje ir pasaulyje.

Svajūno Armono tapyba kūrybingai praplečia lietuviško ekspresionizmo dailės tradiciją, kurios ištakos remiasi prancūzų École de Paris tapybos mokykla.

Aloyzas Stasiulevičius