Eksponuojama Onos Pajedaitės fotografijų paroda „Visada su Lietuva“ – dovana Bibliotekai

Nuo 2015 m. vasario 10 d. LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1) eksponuojama fotomenininkės, pedagogės, memuaristės Onos Pajedaitės fotografijų paroda „Visada su Lietuva“ (1990), kurioje pristatomi egzodo rašytojai. Autorė, šiais metais minėdama solidžią devyniasdešimties metų sukaktį, dovanoja LMA Vrublevskių bibliotekai daugiau nei dvidešimties metų kūrybinio palikimo dalį, kurią sudaro parengtos ir eksponuotos fotografijų parodos. Ši kolekcija bus saugoma LMA Vrublevskių bibliotekos Rankraščių skyriuje.

O. Pajedaitė pradėjo fotografuoti nuo 1963 m. Nuo 1970 m. nuolat fotografavo literatūrinius ir kultūrinius renginius. 1975 m. pasitraukė iš pedagoginio darbo ir ėmėsi profesionalios fotografijos veiklos. Šimtai jos nuotraukų buvo išspausdinta laikraščiuose, žurnaluose, knygose, jomis buvo iliustruota daug literatūrinių televizijos laidų. Nuo 1981 m. O. Pajedaitė yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė. Ji sukūrė įspūdingą Lietuvos kultūros ir meno žmonių portretų galeriją.

Svarbiausi jos darbai – literatūrinės vietos ir rašytojų portretai. Savo kūrybą parodose ji eksponuoja nuo 1980 m.: surengė apie 50 teminių parodų, kurios buvo eksponuotos apie 180 kartų.

Komunikacijos skyriaus informacija