Poezijos valanda, skirta Justino Marcinkevičiaus atminimui

Bendru renginiu, skirtu poeto Justino Marcinkevičiaus atminimui, visose Lietuvos bibliotekose prasidėjo 11-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Skaityk bibliotekoje!“.

Balandžio 26 d. 12 val. Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos darbuotojai ir lankytojai susirinko į Justino Marcinkevičiaus poezijos valandą. Kiekvienas, kuriam artima ir brangi poeto kūryba, turėjo galimybę paskaityti mėgstamiausius eilėraščius ir pasidalinti savo mintimis.

Eiles deklamavo, esė skaitė bibliotekos darbuotojos Jadvyga Kulikauskienė, Giedrė Milvydienė, Violeta Radvilienė, Daiva Narbutienė. Skambėjo ištraukos iš esė knygos „Dienoraštis be datų“, pirmojo eilėraščių rinkinio „Prašau žodžio“ ir kitų poezijos knygų. Visi renginio dalyviai kartu su Daiva Narbutiene ir Birute Giedraitiene dainavo „Oi, užkilokit vartelius“ ir „Linelius raunu ne viena“ – dainas, sukurtas pagal Justino Marcinkevičiaus eiles.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus kolegijos studentai Karolina Remeikaitė, Danas Kamarauskas, Simonas Lunevičius atliko poetinę-muzikinę Justino Marcinkevičiaus eilėraščių kompoziciją.

 

 

Aida Grybienė, LBD skyriaus pirmininkė,
nuotraukos Valentinos Kulikauskienės