Leidyklų valanda AFS

2013 m. vasario 28 d. „Leidyklų valandos AFS“ svečias buvo leidykla „Gimtasis žodis“, žinoma kaip mokomosios, metodinės, vaikų literatūros leidėja. Rinkodaros vadovė Violeta Liudvinovičienė priminė leidyklos ištakas, išlikusius kontaktus su prancūzų, vokiečių, švedų leidėjais ir verstines knygas, papasakojo apie naujus projektus ir ateities planus. Malonu buvo išgirsti apie Atvirų fondų skaityklos profilio leidinius, mokslines studijas, A. Zurbos knygas, M. Tamošaičio tyrinėjimus bei populiariąją literatūrą ar Vakarų literatūros klasikus T. Maną, F. Kafką, Dž. Selindžerį.

Viešnia pasidalijo įžvalgomis iš ką tik pasibaigusios knygų mugės, palietė mados leidinių, paaugliams skirtos literatūros aktualijas, atsakė į gausius klausimus apie kainodarą, autorinių teisių kainas, popierinės-elektroninės knygos perspektyvas.

Po susitikimo bibliotekai buvo padovanotos 8 naujausios leidyklos knygos: A. Zurbos „Gal taip reikėjo“, V. Krėvės-Mickevičiaus politinė biografija, H. Kurckės (H. Kurzke) studija apie T. Maną, A. Kuzniak „Marlena“ ir kitos.

L. Janulevičius