Diskusija „Kodėl politika tampa keiksmažodžiu?“

Gruodžio 5 d. (trečiadienį) 18 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje Bernardinai.lt rengia diskusiją „Kodėl politika tampa keiksmažodžiu?“

Manome, kad  jei norime kalbėti apie tai, kokią Lietuvą norėtume matyti ateityje, svarbu kalbėti, kokia ji yra šiandien, prisiminti, kas įvyko. Į diskusiją kviečia M. Romerio universiteto profesorius, politikos apžvalgininkas G. Aleknonis ir Bernardinai.lt vyr. redaktorius A. Navickas.

Renginio metu pristatysime ir G. Aleknonio knygą „Ačiū tiems, kurie išgirdo“.

Trumpai apie knygą. Žurnalisto, politikos apžvalgininko, Mykolo Romerio universiteto profesoriaus Gintaro Aleknonio komentarai – išsamus ir intriguojantis 2005–2010 metų Lietuvos politinio gyvenimo dienoraštis, savotiškas iššūkis laikui. Verta priminti, kad 1993–2003 metais jis darbavosi Laisvosios Europos radijuje, pradžioje – Miunchene, o paskui – Prahoje, turėjo progą gerai pažinti vokiečių bei čekų žurnalistiką bei politines realijas.

Knygoje „Ačiū tiems, kurie išgirdo“ skaitytojai turi galimybę ne tik prisiminti svarbiausius politinius procesus, bet ir naujai pažvelgti į tai, kas įvyko mūsų šalyje. Šioje knygoje nuosekliai ir išsamiai analizuojami įvairūs Lietuvos politinio gyvenimo procesai, pateikiami  originalūs vertinimai. Autoriaus įžvalgos – sąžiningos ir nuoseklios, kviečiančios dialogui, primenančios, koks sudėtingas ir svarbus yra valstybės kūrimas, taip pat  kad ir be tvirtų vertybinių pamatų politinis gyvenimas tėra tik nendrė, lankstoma permainingo vėjo.

„Komentarų knyga apžvalgininkui yra savotiškas viešas egzaminas. Manau, jog reikia išdrįsti perskaityti prieš dešimt metų rašytus savo tekstus. Ir sąžiningai atsakyti į klausimą: „Ar tau ne gėda?“ - rašo G. Aleknonis įžangoje. „Priimkite šiuos komentarus, kaip nenuilstantį tiesos ieškojimą. Jis tęsiasi ir toliau. Šioje kelionėje svarbu retsykiais atsigręžti atgal, prisiminti, kas buvo sakoma vakar, prieš metus ar daugiau.“

Kviečiame dalyvauti!

Renginio metu bus galima įsigyti www.bernardinai.lt leidinių.

Informacija iš Bernardinai.lt