Kolekcijų priežiūros priemonės Bookkeeper® pristatymas

2017 m. rugsėjo 13 d. LMA Vrublevskių bibliotekoje kolekcijų priežiūros priemonių gamintojos kompanijos „Preservation Technologies“ (JAV) atstovė Consuelo Martínez Rendo ir UAB „Labostera“ projektų vadovas Artūras Idiarto pristatė „Preservation Technologies“ gaminamą produktą Bookkeeper®. Šis produktas naudojamas popieriaus rūgštims neutralizuoti ir popieriui šarminti, siekiant pratęsti dokumentų amžių. Pranešėjai išsamiai supažindino su „Preservation Technologies“ gaminamais produktais ir jų naudojimu. Bookkeeper® įdiegtas ir sėkmingai naudojamas Europos, Amerikos, Azijos bei Afrikos kultūros paveldo įstaigose: Krokuvos Jogailos universiteto bibliotekoje, Lenkijos nacionalinėje bibliotekoje, JAV Kongreso bibliotekoje ir kt.

Produkto pristatyme ir diskusijoje dalyvavo LMA Vrublevskių bibliotekos restauratoriai, kolegos iš kitų Bibliotekos skyrių bei restauratoriai iš Lietuvos nacionalinio muziejaus bei Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centro su stažuotojais iš Ukrainos.

Susitikimo metu buvo trumpai supažindinta ir su kitomis kompanijos „Preservation Technologies“ veiklomis. 

Daugiau apie Bookkeeper® >>>

Informaciją rengė LMA Vrublevskių bibliotekos Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyriaus vedėja Birutė Giedraitienė

Nuotraukos Valentinos Kulikauskienės