Pažintis su Vilniaus pilių parkų istorija – ekskursija ir paskaita

2016 m. birželio 9 d. 14 val. vyks pažintinė ekskursija vilniečiams „Vilniaus pilių parkų želdynai ir kraštovaizdis“. Ekskursiją ves parkotyrininkas Kęstutis Labanauskas. Vilniečius kviečiame rinktis Kalnų parko papėdėje (prie automobilių stovėjimo aikštelės).

Ekskursijos metu susipažinsime su želdiniais, užkopsime į Trijų kryžių kalną, apžvelgsime iš ten atsiveriančią miesto panoramą. Užlipę ant Stalo kalno, aptarsime matomus medynus, jų santykį su aplinka ir reljefu. Maršrutą tęsime susipažindami su Vilniaus pilių parko želdiniais. Ekskursijos trukmė 1,5 val.

2016 m. birželio 16 d. 14 val. LMA Vrublevskių bibliotekos auditorijoje (Žygimantų g. 1) vyks Kęstučio Labanausko paskaita „Vilniaus pilių parkų istorija ir dabartis“, kurioje bus aptarti Vilniaus pilių parko raidos etapai bei tendencijos, želdynų tvarkybos galimybės. 

Renginiai yra programos „Šimtametės istorijos ir kultūros versmės“ projekto „Pažinkime Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato kultūros ir gamtos vertybes“ dalis. 

Renginių organizatorius: Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija

Projekto partneris: LMA Vrublevskių biblioteka 

Informaciją rengė LMA Vrublevskių bibliotekos Komunikacijos skyrius, tel. 8 687 88685.