Nacionalinės bibliotekų savaitės renginių programa Vrublevskių bibliotekoje

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2015 metų balandžio 23–29  dienomis skelbia 15-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Jos tema – „Biblioteka: informacija ir žinios – kiekvienam“. 15-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės tikslas – parodyti bibliotekų vaidmenį mažinant informacinę atskirtį, ugdant informacinio raštingumo gebėjimus, kurie padeda rasti patikimus duomenis ir kokybiškas paslaugas. Kviečiame susipažinti su LMA Vrublevskių bibliotekos programa.   

Balandžio 23 d. (ketvirtadienį) 14 val.

Informacijos ištekliai ir paieška – pristatymas studentams, mokslininkams ir „grybaujantiems“

Stinga informacijos rašant kursinį, bakalauro, magistro, daktaro ar tiesiog rašto darbus? Visi atsakymai Vrublevskių bibliotekoje! Tereikia užsiregistruoti į renginį (tel. (85) 212 68 90), kurio metu kvalifikuoti bibliotekininkai paaiškins, kaip gana greitai galima surasti reikiamą informaciją bei kokie paieškos šaltiniai yra prieinami Vrublevskių bibliotekoje. 

Balandžio 23 d. (ketvirtadienį) 15 val.
Balandžio 27 d. (pirmadienį) 15 val.

Parodos, skirtos Lietuvių draugijai nukentėjusiems dėl karo šelpti, apžvalga (su gide-parodos kuratore Rasa Sperskiene)

1914-1918 m. veikusi Lietuvių draugija nukentėjusiems dėl karo šelpti buvo viena svarbiausių organizacijų, telkusių lietuvių tautą iki Lietuvos Tarybos išrinkimo. Parodos kuratorė parodys unikalią, dar niekur neeksponuotą medžiagą, gausybę fotografijų ir atskleis įdomių bei netikėtų faktų. Registracija tel. (85) 212 68 90. 

Balandžio 24 d. (penktadienį) 11–15 val.

Knygų mainų fiesta Vrublevskių bibliotekoje

Dalinkitės ir mainykitės savo senomis knygomis, suteikdami joms antrąjį gyvenimą. Atiduodami perskaitytas knygas ne tik atlaisvinsite knygų lentynas, bet galbūt kaip tik čia surasite ilgai medžiotą knygą. Mainų sąlyga – knyga, šypsena arba šokoladas! Registracija tel. (85) 212 68 90. 

Balandžio 24 d. (penktadienį) 12 val.
Balandžio 27 d. (pirmadienis) 17 val.
Balandžio 28 d. (antradienis) 17 val.

Apžvalginė ekskursija po Vrublevskių bibliotekos knygų lobynus

Kviečiame pasivaikščioti po Bibliotekos pastatą, kuris XIX a. pab. priklausė grafų Tiškevičių giminei. Ekskursijos metu laukia unikali galimybė apžiūrėti puošnias XVI a. knygas su mediniais, aksominiais ir paauksuotais viršeliais, XVIII a. popiežiaus indulgenciją, XIX a. matematikos vadovėlį, iš kurio buvo mokomasi slaptose daraktorių mokyklose, bei kitus vertingus dokumentus. Registracija tel. (85) 212 68 90.  

Parodos:

„Iš akių gimsta meilė“ – paroda, skirta Pranciškai Uršulei Radvilienei (iki balandžio 28 d.).

Paroda „Lietuvių draugijai nukentėjusiems dėl karo šelpti – 100“ (iki balandžio 30 d.).

Sigito Birgelio fotografijų paroda „Jotvos pakrašty“ (iki gegužės 15 d.). 

 

 

 

 

 


Komunikacijos skyrius (85) 212 68 90