Naujos knygos

2013-03-05  

 

Atkreipiame dėmesį į šias naujai gautas užsienyje išleistas knygas, kurias greitai galėsite pamatyti ir užsisakyti naujų knygų ekspozicijoje.

 

 

 

Smith, Kathryn A. The Taymouth Hours : stories and the construction of the self in late medieval England. – London : The British Library and University of Toronto Press, 2012. – 369 p.

 

 

Viename iš įdomiausių ir paslaptingiausių vėlyvųjų viduramžių laikotarpiu Anglijoje parašytų rankraščių rasite gausiai iliustruotus pasaulietinio ir religinio pobūdžio pasakojimus ir karūnuotų moterų portretus. Autorė, išsamiai ištyrusi rankraštį, teigia, kad 1331 metais knygą užsakė karalienė Philippa, karaliaus Edvardo sesers, trylikametės Eleanoros sužadėtuvių su Reinaldu II proga.

 

 

 


Driver, Martha W. The image in print : book illustration in late medieval England and its sources. – London : The British Library, 2004. – 302 p.

 

 

Spausdinimo išradimas XV amžiuje padarė esminę įtaką knygų leidybai, naudojimui bei platinimui. Knygų iliustracijos irgi pasikeitė: medžio raižiniai išstūmė spalvotus ir įmantrius rankų darbo piešinius bei dekoracijas. Įžymi mokslininkė, daug apdovanojimų gavusi profesorė, supažindina su Vakarų Europos knygų iliustracijų istorija.

 

 

 


Manuscripts and their makers in the English Renaissance. – London : The British Library, 2002. – 247 p.

 

 

Leidinyje surinkti grupės mokslininkų straipsniai iš pirmos metinės konferencijos „Anglų renesanso rankraščiai ir jų kūrėjai”, vykusios 2000 metais Redingo (Reading) universitete, Didžiojoje Britanijoje. Juose nagrinėjami įvairių autorių rankraščiai, sutelkiamas dėmesys į laikotarpį, kai Didžiojoje Britanijoje rankraščių kultūra buvo labai paplitusi ir klestėjo net du su puse šimtmečio.

 

 

 

 

Schlueter, June. The Album Amicorum & the London of Shakespeare‘s Time. – London : The British Library, 2011. – 210 p.

 

Tai yra pirma pilna „album amicorum“ arba taip vadinamo „draugystės albumo“ studija anglų kalba. Medžiaga surinkta iš daugiau nei septyniasdešimties bibliotekų ir archyvų. Knyga intriguoja kultūros, meno bei teatro istorikus, ypač studijuojančius ikonografiją. Į šią knygą turėtų atkreipti dėmesį ir asmenys, besidomintys Šekspyro laikų epocha.

 

 

 

 

 

 

  Anotacijas parengė Irena Voitechovičienė


 

 

 

Užsienio knygų anotacijų archyvas