Naujos knygos

2011-04-18

Atkreipiame dėmesį į šias naujai gautas užsienyje išleistas knygas, kurias greitai galėsite pamatyti ir užsisakyti naujų knygų ekspozicijoje.

 

Prette, Maria Carla. Kunst verstehen : alles über Epochen, Stile, Bildsprache, Aufbau und mehr in über 1000 farbigen Abbildungen. – Köln : Naumann & Göbel, 2009. 382 p. 

Ši gausiai iliustruota knyga supažindina skaitytoją su meno kūrinių atsiradimu,  jų simbolika, formomis, spalvų ir perspektyvos funkcijomis. Tai puikus vadovas po meno istorijos epochas ir stilius.

 

Wehler, Hans-Ulrich. Der Nationalsozialismus : Bewegung, Führerherrschaft, Verbrechen. – München : Beck, 2009. XI, 315 p.

Hansas Ulrichas Vėleris (Hans-Ulrich Wehler) nuodugniai nagrinėja vokiečių tautos katastrofą. Ši nacionalsocializmo istorija aiškiai parodo Vokietijos nacionalsocialistų darbininkų partijos virtimą masiniu judėjimu, Adolfo Hitlerio (Adolf Hitler) atėjimą į valdžią 1933 m., Europos žydų genocidą bei Antrąjį pasaulinį karą.

 

 

 Stein, Peter. Chronik der deutschen Literatur : Daten, Texte, Kontexte. Stuttgart : Kröner, 2008. IX, 992 p.

Šioje išsamioje knygoje autoriai glaustai apžvelgia  vokiečių literatūrą nuo Hildebrando dainos ir Merseburgo magiškų užkeikimų iki populiarių nūdienos jaunųjų autorių Danieliaus Kėlmano (Daniel Kelmann) ir Julijos Frank (Julia Franck).

 

Die zwölf wichtigsten Ökonomen der Welt : von Smith bis Stiglitz.Zürich : Orell Füssli, 2009. – 240 p.

Knyga ne tik supažindina su žymiausiais pasaulio ekonomistais ir jų pasiekimais, bet ir parodo, kad jų darbai bei teorijos nuo industrializacijos iki globalizacijos davė toną pažangai. Kodėl XVIII a. gyvenęs Adamas Smitas (Adam Smith) laikomas nacionalinės ekonomikos tėvu ir kodėl Margareta Tečer (Margaret Thatcher) ir Ronaldas Reiganas (Ronald Reagan) jo teorijas ir XX a. laikė veiksmingomis? Kodėl neseniai mirusio vadybos guru vadinamo Peterio Drukerio (Peter F. Drucker) knygos šiandien aktualios kaip niekada anksčiau? Knyga atsako paprastai: todėl, kad žymiųjų ekonomistų idėjos iki šiol daro įtaką mūsų gyvenimui.

 

 

Anotacijas parengė Komplektavimo skyrius