Naujos knygos

2011-04-07

Atkreipiame dėmesį į šias naujai gautas užsienyje išleistas knygas, kurias greitai galėsite pamatyti ir užsisakyti naujų knygų ekspozicijoje.

 

Herz der Maya : Guatemala. – Hamburg : Museum für Völkerkunde, 2010.

Stebinantys majų pasiekimai mene ir moksle: jie turėjo savo rašto ženklus ir tikslų kalendorių,  naudojo nulio sąvoką, išvystė irigacijos ir terasų sistemas, statė didingus pastatus, kūrė nuostabius meno kūrinius. Šių dienų majų palikuonys didžiąją senosios kultūros dalį  integravo į kasdienį gyvenimą. Knygoje išsamiai nagrinėjami žymiausios majų paveldo saugyklos, Hamburgo etnografijos muziejaus, rinkiniai bei šiandieninės Gvatemalos religija, šventės, papročiai, muzika.

Wolf, Hubert. Papst und Teufel : die Archive des Vatikan und das Dritte Reich. – München : Beck, 2008.

Nuodugniai ištyręs neseniai atvertų Vatikano archyvų dokumentus, susijusius su Šventuoju Sostu ir nacionalsocializmu, žymus bažnyčios istorikas, teologas Hubertas Volfas (Hubert Wolf) pateikia šokiruojančias išvadas. Niekas dar nebuvo taip pagrįstai ir vaizdžiai atskleidęs popiežių, kardinolų bei vyskupų veiklos užkulisius.

Klassiker des ökonomischen Denkens. – Hamburg : Nikol, 2008.

Pasaulyje pripažinti ekonomikos specialistai aprašo nacionalinės ekonomikos kūrėjų nuo Platono iki Džono Meinardo Keinso (John Maynard Keynes) gyvenimą, darbus ir įtaką, nagrinėja tuometinę ūkio būklę bei problemas.

Zankl, Heinrich. Kampfhähne der Wissenschaft : Kontroversen und Feindschaften. – Weinheim : Wiley-VCH-Verlag, 2010.

Įžymūs mokslininkai kur kas dažniau pasižymi ne kaip mokslo ir pažangos rėmėjai, o kaip  peštukai, intrigantai, nesibijantys neleistinų metodų. Mokslinė reputacija, akademiniai postai, pelningas tiriamasis darbas, o taip pat egoistiniai poreikiai yra tikrosios polemikos bei kovos priežastys. Remdamasis dokumentais, autorius vaizdžiai parodo, kad ypatingai dideli gabumai neapsaugo nuo ypatingai didelių kvailysčių.

 

 

 

Anotacijas parengė Komplektavimo skyrius