Naujos knygos

2011-03-15

Atkreipiame dėmesį į šias naujai gautas užsienyje išleistas knygas, kurias greitai galėsite pamatyti ir užsisakyti naujų knygų ekspozicijoje.

  Petersen, Lise-Lotte B.; Jeune, Bernard. Icons of longevity : Luxdorph's eighteenth century gallery of longlivers. – Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010.

Žymus XVIII a. danų aukšto rango pareigūnas, bibliofilas B.V. Luksdorfas (Bolle Willum Luxdorph) visą gyvenimą kaupė vertingus spaudinius ir rankraščius. Gyvenimo pabaigoje pradėjo domėtis išskirtiniu žmonių ilgaamžiškumu – rinko ilgaamžių žmonių gyvenimo istorijas bei jų paveikslus. Knygoje nagrinėjama didžiosios Luksdorfo kolekcijos Bibliotheca Luxdorphiana dalis Icones longaevorum yra vertingas ne tik meno istorijos, bet ir mokslo istorijos šaltinis.

 

Luther-Handbuch. – Tübingen : Mohr Siebeck, 2010.

Šioje knygoje 25 pasaulyje pripažinti mokslininkai profesionaliai glaustai supažindina su Martyno Liuterio (Martin Luther, 1483–1546) gyvenimu, veikla ir darbais. Gausios nuorodos bei išsami rodyklė leidžia skaitytojui giliau pažvelgti į daugiaspalvį protestantiškosios reformacijos pradininko palikimą.

 

Kiefer, Sascha. Die deutsche Novelle im 20. Jahrhundert : eine Gattungsgeschichte. – Köln : Böhlau, 2010.

Šiame leidinyje autorius išsamiai atkuria XX a. vokiečių novelės istorinę raidą nuo klasikinės griežtos formos Paulio Ernsto (Paul Ernst) ir Vernerio Bergengrueno (Werner Bergengruen) iki lanksčios ištobulintos formos Giunterio Graso (Günter Grass), Martyno Valserio (Martin Walser) ar Tomo Lėro (Thomas Lehr) novelės.

Schorlau, Wolfgang. Das brennende Klavier : der Musiker Wolfgang Dauner. – Hamburg : Ed. Nautilus, 2010.

Knyga skirta pianisto, trimitininko, kompozitoriaus, vieno žymiausio Europos džiazo atlikėjo Volfgango Daunerio (Wolfgang Dauner) 75-osioms gimimo metinėms. Autorius supažindina ne tik su aistringo muzikanto gyvenimu bei kūryba, bet ir apžvelgia pokario metų Vokietijos džiazo istoriją.

Anotacijas parengė Komplektavimo skyrius