Naujos knygos

2011-02-08

Atkreipiame dėmesį į šias naujai gautas užsienyje išleistas knygas, kurias greitai galėsite pamatyti ir užsisakyti naujų knygų ekspozicijoje.

The Macclesfield alphabet book : a facsimile. – London: The British Library, 2010.

Maklsfildo abėcėlė –  nepaprastai dailus ir puošnus XV a. Anglijoje sukurtas rankraštis, kuriame pateikiama net 14 skirtingų dekoratyvinių alfabetų rūšių. Rankraštį, apie kurį nebuvo žinoma net iki XXI a. pradžios, Britų biblioteka nupirko iš privačios kolekcijos 2009 m. Ši knyga pristato rankraštį ir pateikia jo pilną faksimilę.

Hussowski, Mikołai.  Pieśn o żubrze, jego postaci, dzikości i o polowaniu na niego.  – Supraśl: Stowarzyszenie Uroczysko, 2007.

Siekdami  nušviesti stumbro reikšmę Rytų Europos gamtoje ir kultūroje, „Uroczysko“ gamtinės iniciatyvos (Supraslė, Lenkija) organizatoriai pristato naują M. Husoviano epo leidimą, kuriame pilnas poemos tekstas pateikiamas net keturiomis kalbomis (lotynų, lenkų, rusų ir baltarusių), o dideli teksto fragmentai išversti ir į anglų kalbą.

Gdański Sierpień ’80 / Marzena Kruk, Karolina Pokwicka, Karol Lisiecki. – Gdańsk: Instytut Pamięci Narodowej, 2010.

Šis albumas, kuriame pateikiama gausybė nuotraukų ir dokumentų reprodukcijų, skirtas laivų statykloje Gdanske įvykusiam streikui, per kurį susikūrė „Solidarumo“ judėjimas. 

Ateny, Rzym, Bizancjum: Mity Śródziemnomorza w kulturze XIX i XX wieku. – Białystok: Trans Humana, 2008.

Kapitalinis straipsnių rinkinys, kuriame nagrinėjama svarbiausių Viduržemio kultūrų mitų reinterpretacija XIX–XX amžių Rytų ir Centrinės Europos literatūroje.

Anotacijas parengė Komplektavimo skyrius