Virtuali paroda „Kristijonas Donelaitis: metų ir raštų ratas“

Kviečiame susipažinti su nauja Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje parengta virtualia paroda, skirta lietuvių literatūros klasiko Kristijono Donelaičio 300 metų jubiliejui.

Parodoje, pavadintoje „Kristijonas Donelaitis: metų ir raštų ratas“, pasakojama apie lietuvių literatūros klasiko gyvenimą, kūrybą, rašytinio palikimo sklaidą bei atminimo įamžinimą, visa tai iliustruojant svarbesniais dokumentais, saugomais projekto vykdytojų institucijose. Be jų, pasitelkti kai kurie pirmą kartą skelbiami dokumentai iš Prūsijos kultūros paveldo slaptojo valstybės archyvo (Geheimes Staatsarchiv Preußischer Kulturbesitz, Berlynas).

Šia virtualia paroda pristatomas projektas „Rašytinis paveldas ir Kristijonas Donelaitis“, iš dalies paremtas Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijos ir 2012 m. vykdytas Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje. Jis numatomas tęsti parengiant kilnojamąją parodą. Projekto partneriai – Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Parodos rengėjai