10 klausimų apie knygas - archyvas 2



Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Andriaus Melninkaičio mintys2021-03- 26

Į dešimt klausimų apie knygas atsakė Vilniaus universiteto mokslininkas, lazerių optikos tyrėjas, pumpurinės įmonės UAB „Lidaris“ vadovas, dviejų vaikų tėtis, bėgimo entuziastas, o ir šiaip smalsus žmogus Andrius Melninkaitis. „Jei rašyčiau knygą, turbūt sudėčiau ten viską, ką esu supratęs apie gyvenimą. Pavadinimas galėtų skambėti maždaug taip: „Kas įmanoma, kai atrodo, kad niekas neįmanoma?“
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – kunigo Ričardo Doveikos mintys2020-12- 18

Kunigas Ričardas Doveika: Už meilę knygai esu labiausiai dėkingas savo Mamai, kuri visuomet buvo žmogus su knyga rankose. Ji įskiepijo meilę knygai. Bei abi mano mokyklos laikų auklėtojos, kurios buvo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos. Tad meilė knygai man skiepyta kartu su motinos pieno lašu…
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – dr. Eugenijos Martinaitytės mintys2020-09- 28

Į 10 klausimų atsako Dr. Eugenija Martinaitytė, inžinierė-ekonomistė, socialinių mokslų daktarė, docentė.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Mariaus Povilo Elijaus Martynenko mintys2018-03- 12

Vertėjas, redaktorius, tekstų įgarsintojas, veganiško šokolado pardavėjas, šviesolaidinių kabelių testuotojas, padavėjas, barmenas, subtitruotojas, laiškanešys, naktinis portjė viešbutyje, poetas Marius Povilas Elijas Martynenko: save įvardinčiau kaip neraliuotą reliatyvistą<...>
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Rimanto Bagdzevičiaus mintys2018-02- 28

Lietuvos kino ir teatro aktorius Rimantas Bagdzevičius: Kiekvienam knyga vertinga kitaip: bibliofilas gėrėsis jau vien įrišimu ar įrašu tituliniame puslapyje, bibliomaną džiugins lentynų komplektacija, o keliauninką – rasta autobuse plonytė knygelė. Labai individualu. Man labai vertingos išsaugotos vaikystės knygos.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Tomo Blinstrubio mintys2018-01- 24

Buvęs advokatas ir Prezidentės patarėjas, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės instituto lektorius, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas, socialinių mokslų daktaras Tomas Blinstrubis: Jeigu kam pažįstamas tas jausmas, kai naktyje atsiduri vienas prieš beribį žvaigždėtą dangų, tai panaši galybė yra ir mano skaitoma knyga. Tokia knyga yra gėris ir grožis. Knyga yra vieniša, kaip ir skaitytojas.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Giedrės Kazlauskaitės mintys2018-01- 10

Lietuvių poetė, meno kritikė, eseistė, kultūros laikraščio „Šiaurės Atėnai“ vyriausioji redaktorė Giedrė Kazlauskaitė: <...> bendraamžiai skatina savo vaikus skaityti, bet neturi laiko skaityti kartu su jais.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Viktorijos Vitkauskaitės mintys2018-01- 03

Žurnalo „IQ Life“ redaktorė Viktorija Vitkauskaitė: Bet apskritai knyga man iki šiol – absoliučiai asmeniškas, intymus, solinis džiaugsmas, ir tai man labai patinka.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Bernardo Gailiaus mintys2017-12- 11

Istorikas, publicistas, politikos apžvalgininkas, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytojas dr. Bernardas Gailius: Nesu tikras, kad kiekviena karta turi savitą ryšį su knyga. Manau, kad žmonių ryšys su knyga visą laiką daugmaž panašus: knygas žmonės skaito.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Eglės Daugėlaitės-Kryževičienės mintys2017-11- 20

Žurnalistė, televizijos laidų vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė: svečiuose man labiausiai patinka patyrinėti šeimininkų knygų spintą, kurioje daugybė atsakymų ir daugybė temų pokalbiams bei diskusijoms.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Elenos Kurklietytės mintys2017-11- 08

Žurnalistė, prozininkė, dailininkė Elena Kurklietytė: Mano kartai knyga buvo ne tik pagrindinis žinių šaltinis, bet ir atgaiva dvasiai. Okupacijos sąlygomis tai buvo langas į laisvąjį pasaulį.“
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Lauros Sintijos Černiauskaitės mintys2017-11- 02

Lietuvos rašytoja, žurnalistė, poetė ir dramaturgė Laura Sintija Černiauskaitė: Man nuostabiausia, kad knyga yra daug pastovesnė ir ilgaamžiškesnė už žmogų. Žmogus gali išduoti, palikti, pagaliau – numirti. O prie tos pačios knygos sugrįžti ir gauni peno visą gyvenimą. Reikšmingos knygos ir surandamos visam gyvenimui.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Juozapo Blažiūno mintys2017-10- 26

Menotyrininkas, aukščiausios kvalifikacijos tapybos kūrinių restauratorius, Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius doc. dr. Juozapas Blažiūnas: Tai, kas vienam bus didelė vertybė, kitam bus visiškas niekalas. Ir yra gerbtinas bet koks pasirinkimas.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Dalios Smagurauskaitės mintys2017-10- 03

Rašytoja, žurnalo „Keliauk“ redaktorė Dalia Smagurauskaitė: Man vertinga ta knyga, kurią perskaitau tinkamu metu, kuri sužadina vaizduotę, emocijas. Ta, kurią netgi gaila skaityti, nes pasibaigs.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Lilijos Valatkienės mintys2017-09- 21

Žurnalistė, fotomenininkė Lilija Valatkienė: Gyvename auksinį lietuviškosios knygos amžių. Šiandien lengva pamiršti, kad lietuviškas spausdintas žodis sunkiai skynėsi kelią į mūsų gyvenimą.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Halinos Kobeckaitės mintys2017-09- 12

Lietuvos diplomatė, vertėja, žurnalistė, humanitarinių mokslų daktarė Halina Kobeckaitė: Knygos buvo mano savotiška aistra, kurią skatino ne tik mokykla, bet ir tėvai, abu mėgę skaityti.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Juliaus Šalkausko mintys2017-05- 04

Žymaus Lietuvos pedagogo, filosofijos mokslų daktaro Stasio Šalkauskio sūnus, fizikos mokslų daktaras Julius Šalkauskas: grožinės literatūros knyga yra vertinga, jei joje jungiasi gili mintis, vaizdas ir estetinė forma.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Romualdo Karazijos mintys2017-04- 14

Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto Atomo teorijos skyriaus afilijuotasis vyriausiasis mokslo darbuotojas profesorius Romualdas Karazija: vertinga yra ta knyga, kurią norisi turėti savo bibliotekoje, grįžti prie jos.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Rasos Januševičienės mintys2017-01- 18

Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorė dr. Rasa Januševičienė: Knygos yra labai saviti mūsų gyvenimo veikėjai. Kartais atrodo, kad tai jos mus pasirenka, o ne atvirkščiai.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Silvos Pocytės mintys2017-01- 11

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorė doc. dr. Silva Pocytė: Mano požiūris į knygą yra labai pagarbus. Iki šiol dar turiu išsaugojusi vaikiškas knygas, su kuriomis užaugau.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Rimvydo Laužiko mintys2016-11- 17

Lietuvos archeologas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto strateginės raidos prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, prof. dr. Rimvydas Laužikas: knygos yra vienas svarbiausių faktorių (savotiškų „klijų“), formuojančių kartas.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Nerijaus Mileriaus mintys2016-10- 19

Filosofas, kino teorijos ir filosofijos, šiuolaikinių kasdienio pasaulio teorijų ir urbanistikos filosofinių pagrindų tyrinėtojas, Vilniaus universiteto Filosofijos katedros docentas dr. Nerijus Milerius: per anksti ar per vėlai perskaitytos geros knygos dažnai atneša tik nuobodulį ir nusivylimą.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Violetos Radvilienės mintys2016-09- 05

LMA Vrublevskių bibliotekos Retų spaudinių skyriaus darbuotoja, lotynų kalbos žinovė Violeta Radvilienė: Knyga yra mano gyvenimas, mano darbas, mano laisvalaikis. Man patinka Plinijaus mintis, kad nė viena knyga nėra tokia bloga, kad kuo nors nebūtų naudinga.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Žygimanto Kudirkos mintys2016-04- 15

Muzikos atlikėjas, tekstų kūrėjas, poetas, vienas iš atliekamosios – slemo – poezijos pradininkų ir kurstytojų Lietuvoje, 2014 m. Europos slemo čempionas, vienas jauniausių Kudirkų iš Vinco linijos Žygimantas Kudirka (scenoje – Mesijus): esu naudojęs knygą dalykus suslėgti. Esu naudojęs knygą dalykus paslėpti. <...> 
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Aurelijos Arlauskienės mintys2016-03- 18

Žurnalistė, rašytoja, Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugijos valdybos narė Aurelija Arlauskienė: kadangi mano mintys ir žodžiai vaikšto žeme, tai ir kūryba yra žemiška <...>
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Tomo Staniulio mintys2016-03- 03

Strateginio valdymo ekspertas-konsultantas, rašytojas, keliautojas Tomas Staniulis: bibliotekos kaip Visatos metafora turėtų būti artima kiekvienam, kuris myli knygas. 
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Daivos Lialytės mintys2016-01- 25

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto lektorė, ryšių su visuomene bendrovės „Integrity PR“ vadovė Daiva Lialytė: skaitydama gerą knygą pamirštu viską aplinkui <...>
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Ramūno Danisevičiaus mintys2016-01- 18

Fotomenininkas, Lietuvos spaudos fotografas, Lietuvos spaudos fotografų klubo steigėjas Ramūnas Danisevičius: mano biografijos žanras – fotografijų albumas.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Mildos Kvizikevičiūtės mintys2015-12- 14

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto doktorantė Milda Kvizikevičiūtė: popierinę knygą visada buvo ir bus smagu paimti į rankas <...> 
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Audronės Kučinskienės mintys2015-10- 29

Humanitarinių mokslų daktarė, Klasikų asociacijos valdybos narė, Vilniaus universiteto Klasikinės filologijos katedros vedėja docentė Audronė Kučinskienė: mano karta buvo ištroškusi knygų ta prasme, kad jų, kaip ir daugelio kitų dalykų, sovietmečiu negalėjai gauti.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Regimanto Tamošaičio mintys2015-10- 08

Rašytojas, literatūrologas, humanitarinių mokslų daktaras, Vilniaus universiteto Lietuvių literatūros katedros docentas, „Metų“ žurnalo literatūros kritikos redaktorius Regimantas Tamošaitis: vis daugiau randasi rašančiųjų ir mažiau skaitančiųjų. Nes protingieji būna įkinkyti į darbus, skaityti neturi laiko, o kvailiems knygų nereikia – kaip ir visais laikais.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Irenos Vaišvilaitės mintys2015-08- 31

Meno ir bažnyčios istorikė, diplomatė, nuo 2012 m. – Lietuvos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė prie Šventojo Sosto Irena Vaišvilaitė: <...> knygos yra dvejopai vertingos – individualiai ir bendrakultūriškai
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Nerijaus Mačiulio mintys2015-08- 15

Vyriausiasis „Swedbank“ ekonomistas dr. Nerijus Mačiulis: Knygos vertė yra subjektyvi – ieškantis žinių vertę ras ne ten pat kur ją mato norintis ugdyti savo vaizduotę arba tiesiog siekiantis pasinerti į fantazijų pasaulį ir trumpam užmirši kasdienybę.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Vytauto Gocento mintys2015-06- 09

Ekonomistas, lietuvininkų poetas, kraštotyrininkas, Mažosios Lietuvos kultūros ir raštijos paveldo puoselėtojas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Komplektavimo skyriaus vedėjas Vytautas Gocentas: <...> geros knygos rodiklis – suskaityti viršeliai ir knygos blokas. <...> bibliotekų knygrišiai galėtų sudaryti tokių knygų sąrašą.
Daugiau »

Rubrikoje 10 klausimų apie knygas – Aleksandro Matonio mintys2015-05- 18

Informacinio karo, gynybos ir saugumo ekspertas, žurnalistas, Lietuvos notarų rūmų atstovas ryšiams su visuomene, 2007–2008 m. Lietuvos diplomatinės atstovybės Afganistane vadovas Aleksandras Matonis: vėl rašyčiau apie kariuomenės istoriją. Tai planuoju daryti.
Daugiau »

Bibliotekos įžymybės JAV įžymybės Ancensored įžymybės Lietuvos įžymybės

Rodomos 1 - 35 naujienos iš 35. (11 puslapių.)

1